Das war das lustige Leben

Das war das lustige Leben toont de tegenstelling tussen de gekoesterde folklore en de harde realiteit van woonwagenbewoners.

Documentaire (HD), kleur, 38 minuten, Nederlands gesproken, Nederlands en Engels ondertiteld. Geproduceerd door Zaaigrond Filmproducties.

Klompen Jan, de eenentachtig jarige ‘godfather’ van de woonwagenbewoners, is één van de laatste woonwagenbewoners die, ondanks alle tegenwerking van de autoriteiten, nog daadwerkelijk rondreist. Terwijl zijn generatie woonwagenbewoners langzaam verdwijnt, is de familie Paridaans zich aangetrokken gaan voelen tot de oude woonwagens waarin ook Klompen Jan vroeger leefde. Ze besloten om er één te bouwen, gingen er als hobby in reizen en sloten zich aan bij een stichting die het ‘mooie zigeunerleven’ nabootst. De film toont de tegenstelling tussen de gekoesterde folklore en de harde realiteit van woonwagenbewoners.

De film is gefinancierd door het BKKC (Provincie Brabant) en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Op de site van Zaaigrond Filmproducties is alle informatie over Das war das lustige Leben te lezen. De DvD is voor EU7,50 te bestellen door een mail te sturen naar Zaaigrond Filmproducties: mail@zaaigrondfilm.nl

Bekijk fragment:

Camera: Florenz van de Vijver
Geluid: Mark Thur
Productie, Research, Scenario, Regie, Montage: Harko Wubs
Geluidsafwerking: Mark Thur
Advies: John Appel
Poster en hoesontwerp: Hans Wubs

‘Das war das lustige Leben’ werd 17 Mei en 18 Mei 2012 uitgezonden door Omroep Brabant. Naast de selectie van de film op onder andere FEST (Portugal) en op het ‘Golden Wheel’ filmfestival in Skopje (Macedonië) in 2012, draaide hij in verschillende filmhuizen en bij verschillende filmclubs in Nederland en Duitsland. De film ging in 2011 landelijk in première bij BROET in Eindhoven.

Eigen producties