Geselecteerd voor ‘teledoc campus’

July 2, 2013 in Films, Productie

Ik ben erg blij dat ik te horen heb gekregen dat een filmplan van mij is geselecteerd voor de Teledoc Campus. Met Joost Seelen van Zuidenwind Filmproducties als producent mag ik mijn filmplan verder ontwikkelen met steun van de Teledoc Campus.

De NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds maken zich sterk voor de ontwikkeling van documentaire talent. Hiervoor is een nieuw samenwerkingsproject ontwikkeld: Teledoc Campus.
Bij Teledoc Campus ligt de nadruk op de belevingswereld van Nederland 3. Zij willen teams van jonge regisseurs én producenten de gelegenheid bieden ervaring op te doen, waarna de sprong naar volwaardige, lange producties kan worden gemaakt. Dit opent de weg naar kwaliteits-documentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter. Binnen dezelfde kaders – televisie en bioscoop – waarin zij later zullen opereren, krijgen die makers nu de kans hun talenten te ontplooien. De films worden begeleid, ontwikkeld en gefinancierd door Filmfonds, NPO/publieke omroepen en CoBO.

Mijn filmplan is geselecteerd door de IKON en het Filmfonds. We krijgen een toekenning voor ontwikkeling: voor research en het schrijven van een documentairescript. Na uitwerking tot een script vindt opnieuw selectie plaats door publieke omroepen en Filmfonds voor mogelijke realisering.